Hoe kies je een makelaar om een huis te verkopen?

Hoe kies je een makelaar om een huis te verkopen?

Voordat u een makelaar kiest, moet u ervoor zorgen dat u uw behoeften en wensen kent. Heeft u een bepaald type woning nodig? Heeft u haast met verkopen? Bent u bang dat u uw huis niet voor de juiste prijs verkoopt? Zorg ervoor dat u deze details met uw makelaar bespreekt, zodat hij kan bepalen wat de beste aanpak is om uw huis te verkopen. Als u weet wat u wilt, bespaart u tijd en energie bij uw zoektocht. Lees verder om te leren hoe u de beste makelaar voor u kiest!

Makelaars rekenen 0,75% tot 3,5% van de verkoopprijs. Sommige online makelaars bieden vaste tarieven en vereisen betaling, zelfs als uw huis niet wordt verkocht hier. Voordat u een makelaar kiest, vergelijkt u de honoraria van verschillende makelaars en controleert u of de kosten inclusief btw zijn. Praat ook met vrienden en familie om aanbevelingen te krijgen. Makelaars kunnen van onschatbare waarde zijn voor het koop- en verkoopproces. De sleutel tot het vinden van een goede makelaar is het stellen van de juiste vragen.

Stel tijdens de onderhandelingen veel vragen. Het is de taak van uw makelaar om eerlijk te zijn, dus stel veel vragen. Vraag naar de staat van de woning. Als de makelaar de woning niet heeft onderzocht, kunt u overwegen een hoger bedrag te bieden dan de vermelde prijs. Onthoud dat verzegelde biedingen niet wettelijk bindend zijn, maar in Schotland gebruikelijk zijn. Zorg ervoor dat u om een kopie van een onderzoeksrapport vraagt voordat u een definitief bod indient.

Meer weten? Klik dan hier: Hendriks.nl